Pályázatok / Hegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítése

Hegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítéseHegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítése

Projekt információk

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.
A projekt címe: Hegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítése
A szerződött támogatási összeg: 2 209 142 432 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 94,741 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.29.
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2015-00035

Az elszámolandó csatornahálózati rekonstrukció mértéke nem haladja meg az elszámolható költségek 5 %-át.

 

A projekt tartalmának bemutatása

Szeleste, Ölbő, Pósfa Hegyfalu és Zsédeny települések jelenleg nem rendelkeznek csatornahálózattal, sem szennyvíztisztító teleppel. A keletkező szennyvíz nagyobb részét helyben emésztő gödrökben szikkasztják el, vagy zárt szennyvíztárolókból elszállíttatják. A községek területén ipari üzem nem található, a keletkező szennyvíz kommunális jellegű, a fentiek alapján megállapítható, hogy a keletkező szennyvíz elhelyezése és tisztítása megoldatlan. Az öt település közös tisztító telepe Pósfa községtől keletre, külterületen, a Kőris patak közelében kerül kialakításra.

A tervezett új szennyvíztisztító telep névleges biológiai tisztító kapacitása 5.000 LE, ami az öt település átlagos terheléséhez kiváló. A csatornahálózat és a tisztítótelep megépülése a talaj és talajvíz állapotában kedvező változást fog okozni a jelenleg magas talajvízállásos területeken a szikkasztás megszűnésével várható a talajvízmagasság csökkentése.

A projekt megvalósításának helyszíne Magyarország területe, Hegyfalu, Ölbő, Zsédeny, Szeleste és Pósfa községek.

A projekt megvalósításával hozzájárul Magyarország Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségének megfelelően, a 2000 lakosegyenérték feletti szennyvízelvezetési agglomerációk csatornázási feladatainak, szennyvízkezelésének, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szennyvíztisztító telepi elhelyezésének fejlesztéséhez.

Az elszámolandó csatornahálózati rekonstrukció mértéke nem haladja meg az elszámolható költségek 5 %-át. A projektet Hegyfalu, Ölbő, Szeleste, Zsédeny és Pósfa Községek Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciuma fogja megvalósítani. A Kommunikációs tervben foglaltak tervezése és elszámolása támogatásból nettó összegben fog történni.Csatolt fájl(ok):Kapcsolódó galéria:


««  «  1 2  »  »»
2 oldal, 50 összesen, 1-36

Zsédeny Község Önkormányzata - Magyar